INGREDIËNTEN

Als je de klant goed wilt adviseren is het belangrijk dat je kennis hebt van de ingrediënten in de producten. Daarom heeft Boozt Cosmetics er voor gekozen om alle ingrediënten te benoemen om duidelijkheid te geven wat je op de huid aanbrengt.

ARGIRELINE (Hexapetide-8):

Hexapeptide-8 is een keten van 6 aminozuren en de werking wordt vergeleken met botox door het vermogen om zenuwsignalen die zorgen voor de aanspanning van gezichtsspieren te blokkeren. Er is geen verlamming van de spieren zoals bij botox, maar een ontspanning. Deze stof is zeer geschikt voor alle anti-aging producten.

ALOË VERA:

Aloë Vera is zeer gezond. Het bevat een hele rits aan fyto-nutriënten. Fyto-nutriënten zijn bio-actieve inhoudsstoffen van eetbare planten. Mineralen en vitaminen vallen onder de fyto-nutriënten vitaminen die in Aloë Vera zitten: vitanmine C, E, B1, B2, B3, B6, B11 en zelfs B12, wat normaal gesproken niet vaak in een plant zit. Voorts bevat het de mineralen calcium, ijzer, zink, kalium, natrium, mangaan, magnesium, koper, seleen, zwavel, fosfor, strontium, kobalt en tin. Er zitten 20 verschillende belangrijke aminozuren voor het menselijk lichaam in deze geneeskrachtige plant. Aloë Vera is een stevige vochthersteller van de huid en heeft een gunstige invloed op een droge, schrale huid. Verzacht de huid bij verbranding.

COLLAGEEN:

Plantencollageen verschilt het meest met dat van de mens. Het wordt in Boozt Cosmetic gebruikt om de huid een beschermende laag te geven. Collageen heeft lijmachtige eigenschappen aangezien het een laag vormt tussen aangrenzend weefsel en ervoor zorgt dat dit weefsel bij elkaar gehouden wordt. Collageen is een eiwit en een onderdeel van de huidmatrix. Het houdt de huid stevig en gezond. Collageen is hierbij niet bedoeld om collageen aan te maken, maar dient als beschermer.

GINKO BILOBA:

Het is bewezen dat extract van de bladeren de bloedsomloop verbetert. Er zitten tientallen flavonoíden in ginko, waaronder kaemferol, quercetine (bloedvat versterkend en verschonend), isorhamnetine, bilobetine, ginkgetine en rutine. Daarnaast bevat het de terpeenlactinen ginkgoliden en bilabolide. Andere fyto-nutriënten die in het blad schuilen zijn: fytosterolen (beschermend en genezend), tanninen, alifatische alcoholen, organische zuren, de carotenoïden luteíne en zeaxanthine, ketonen, vluchtige componenten, vetzuren, acacetine, tricitine, calciumoxolaat en mannan. Ginko is een krachtige anti-aging complex.

Het versterkt de celregeneratie en activeert de doorbloeding. Geeft energie aan de huid.

HYALURONZUUR:

Wateropslag:
Hyaluron kan, in verhouding tot haar massa, zeer grote hoeveelheden water aan zich binden (tot zes liter water per gram!). Zo bestaat het glasachtig lichaam van het oog voor 98 % uit water dat aan slechts 2 % hyaluron gebonden is.

Drukbestendigheid:
Water is slechts weinig comprimeerbaar en geeft deze eigenschap ook aan hyaluronan-rijk weefsel door, waarin (zoals boven al genoemd) zeer veel water kan worden gebonden. Dat geldt in het algemeen voor grote delen van het bindweefsel. Speciale betekenis heeft dit feit tijdens de embryonale ontwikkeling, wanneer vaste structuren nog niet ontwikkeld zijn. Een ander bekend voorbeeld is de Nucleus pulposus, de gelei-achtige kern van de tussenwervel-schijven, die zo een groot deel van het lichaamsgewicht kunnen dragen.

Smeermiddel en stootkussenfunctie:
Hyaluronzuur is het hoofdbestanddeel van de synovia (gewrichtsvloeistof), en werkt als smeermiddel bij alle gewrichtsbewegingen. De viscositeit verandert onder invloed van de inwerkende mechanische krachten. Om precies te zijn neemt de viscositeit af naarmate de belasting zwaarder wordt. Op deze manier verricht het een stootkussenfunctie in het gewricht.

Vrijhouden van wegen:
Voor migrerende (“wandelende”) cellen houdt hyaluronzuur de “verkeerswegen” vrij. Door verwijding van de intercellulaire ruimte (afstanden tussen cellen), wordt de migratie van de cellen ondersteund.

Biochemische functies:
Hoewel de hiervoor genoemde functies vooral betrekking hebben op vrij hyaluron, is hyaluron ook betrokken bij de aanmaak van nog grotere reuzenmoleculen, de proteoglycanen. In het bijzonder verbindt hyaluron bepaalde proteoglycanen (bv aggrecan uit collageen type II) tot reusachtige proteoglycaan-aggregaten. Artrose onstaat dus door het afnemen van proteoglycanen.

Kortom:
Ongeveer 50% van het hyaluronzuur is te vinden in de huid. Hyaluron en collageen zijn de belangrijkste stoffen in de huid. Ze zorgen ervoor dat de huidstructuur “vol” blijft. Het is het collageen dat verantwoordelijk hiervoor is, maar het is het hyaluron dat de collageen cel voedt.
Collageen is een cellen groep die een bijzondere rekbaarheid heeft. Vergelijk de collageenvezel met rubber. De cel wordt wel miljoenen keren gerekt en de rekbaarheid wordt minder, naarmate we ouder worden. Hyaluron is erg belangrijk om de conditie van het collageen zo hoog mogelijk te houden en te hydrateren. Zo houden we zo lang mogelijk een rekbare cel en dat geeft een jeugdig uiterlijk. Hyaluron vult de ruimtes tussen de cellen en kan water aan zich binden.

Hyaluron is in de volgende producten te vinden:
– Hydra Cream
– Anti-Aging Serum
– Excellent Cream
– Excellent Serum
– Hyaluronic Acid Essence

CUTINE:

Cutine vormt een groep van biopolimeren bestaande uit hydroxypolymeren en hun derivaten, die verbonden zijn met esterverbindingen. Het is één van de twee wasachtige substanties die de belangrijkste componenten zijn van decuticula, het wasachtige laagje dat de epidermis van de plant bedekt en onder meer beschermt tegen uitdroging maar ook een waterafstotende werking heeft.

JENEVERBES:

In de bes zitten wat etherische oliën betreft vooral monoterpenen zoals alfapineen, betapineen en sabineen. In de bebladerde takken zitten ook veel etherische oliën maar iets minder dan in de bessen. Verder zit er wat koolhydraten in het besje, looistoffen, bitterstoffen, organische zuren, flavonoïden, podophyllotoxine, pectine, vezels, calcium, kalium, mangaan, magnesium, zink, seleen, silicium, ijzer, chroom, fosfor, natrium en tin. Het bevat de vitaminen B1, B2, B3, C en betacaroteen. Voorts bevat de jeneverbes hars, eiwitten, vetten en was. Jeneverbes heeft een gunstige invloed op het herstellen van de huidconditie, het ontgift en heeft een reinigende werking.

WITTE BERK:

Betuline is een stof uit de witte berk en bevat een breed spectrum aan voordelen die veel toegepast worden in de dermatologie. Het is ontstekingsremmend, anti puristisch, het ondersteunt differentiatie van huidcellen (keratinocytes), het ondersteunt het helen van wonden en het helpt om de barrière in de huid op te bouwen. Betuline harmonieert en normaliseert verstoorde huidfuncties. Andere farmacologische effecten van Betuline, zoals antivirus, antimicrobiële, antioxidant, antitumor, weefsel beschermende en verder algemeen nut van betuline in de medische wereld is onderwerp van onderzoek.

SALVIA OF SALIE:

Van salie worden vooral de blaadjes en soms de bloemetjes gebruikt als geneesmiddel in de fytotherapie. Er zitten 15 soorten etherische oliën in. Verder bevat het veel diterpene bitterstoffen. Ook zitten er triterpenen, het fenolzuur rozemarijnzuur en flavonoïden in. Het bevat zwak werkende fyto-oestrogenen, een soort bio-identiek hormoon. Daarnaast zitten er looistoffen, hars, saponinen en choline in. In salvia zit een hoog gehalte aan vitamine A en calcium. Dit zorgt voor een betere cel regeneratie en vertraagt daardoor de zichtbare symptonen van het ouder worden van de huid. Salvia maakt de huid zacht.

SOJA:

Wetenschappers hebben ontdekt dat sojabonen het geheim zijn van een jeugdige en stralende huid omdat ze bomvol genisteïne zitten. Genisteïne is een natuurlijk hormoon dat ervoor zorgt dat collageen minder snel wordt afgebroken maar ook dat de aanmaak ervan gestimuleerd wordt (lees: minder rimpels). De sojaboon is zo effectief tegen rimpels dat uit onderzoek blijkt dat als je elke dag sojabonen eet, de structuur verandert en je huid er binnen een maand steviger en jonger uitgaat zien.

De sojaboon overtreft trouwens alle andere voedingsmiddelen als het gaat om eiwitten, zelfs vis en vlees. Vooral voor vrouwen die in de overgang zitten is de sojaboon een oplossing tegen de welbekende opvliegers. Deze wonderboon geeft je collageen een boost, en zorgt er tevens voor dat opvliegers minder heftig zijn. In de anti-aging producten van BOOZT zit soja verwerkt.

SERICIN:

Sericin is een biologisch proteïne en wordt in de geneeskunde omschreven als een wond helend product. Sericin wordt gewonnen uit zijdenproteīnen. Secirin dient als bescherming voor de huid.

OLIËN

Boozt Cosmetics heeft er voor gekozen om een mix van pure koudgeperste oliën samen te voegen. Hierdoor ontstaat er een heel hoog gehalte aan allerlei vitamines die de huid kunnen voeden, beschermen, verzachten en verbeteren. De oliën worden goed door de huid opgenomen en hebben een aangename, zachte geur, door de toevoeging van essentiële oliën. Voor elk type een andere geur.

ROZENBOTTELOLIE:

Wist je dat Rozenbottelolie uit het zuidelijke deel van het Andesgebied in Chili komt?
Dit heeft een speciale reden:
Chileense onderzoekers vonden in de verwilderde rozenbottel trans-retinolzuur. Rozenbottels uit andere gebieden bevatten dit bestanddeel niet… Dit bestanddeel, een actieve vorm van vitamine A, helpt uitzonderlijk goed bij huidproblemen. Het is één van de weinige stoffen waar de wetenschap het over eens is dat het echt rimpelbestrijdend werkt. Het gaat dan vooral een droge huid tegen, dat te zien is in de vorm van kraaienpootjes.

Vele onderzoeken hebben aangetoond dat zelfs oudere, slecht genezende en donkere littekens baat hebben bij rozenbottelolie! Daarom vind je rozenbottelolie in de producten van BOOZT. Ook bij een verbrande huid, couperose en psoriasis helpt rozenbottelolie.

AMANDELOLIE:

Zoete amandelolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteïne, carbohydraten, vitamines A en B en de mineralen calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel. Het is een verzachtende olie waar vooral droge en rijpe huidjes baat bij hebben, die het vochtgehalte reguleert en huidirritaties vermindert.

ARGANOLIE:

Zuivere arganolie bevat nogal wat nuttige stoffen als carotenoïden, tocopherol (vitamine E), squaleen en phenolen. In vergelijking met olijfolie bevat arganolie veel tocopherol (vitamine E) en dan met name het gamma tocopherol.

AVOCADO-OLIE:

Avocado-olie werkt jeukremmend en ontstekingswerend. Het is een prima middel om verharde eeltlagen zacht en soepel te maken. Dat maakt het een perfect middel speciaal voor de handen en voeten; daar waar de huid het meest te verduren heeft. Je kunt avocado-olie ook gebruiken voor een haar- en hoofdhuidmassage. Je masseert de hoofdhuid met avocado-olie en spoelt het na een kwartiertje weer uit. Het resultaat is dat dode haren opnieuw gaan leven; het haar krijgt meer glans en volheid. In avocado-olie zit vooral vitamine A. Verder bevat het de volgende vetzuren: linolzuur: 16%, oliezuur: 50%, palmitinezuur: 20%, stearinezuur: 4.0%.

OLIJFOLIE:

Er wordt wel eens gezegd dat olijfolie het ideale middel is om de huid gezond en mooi te houden maar klopt dit ook? Er zijn veel redenen waarom deze stelling effectief klopt. Zijn positieve werking komt tot uiting bij acne-bestrijding, zonnebrand en veroudering van de huid. Olijfolie is zeer rijk aan antioxidanten waaronder vitamine E, fytosterolen en polyfenolen. Deze antioxidanten werken zeer effectief in de bestrijding van vrije radicalen die gezonde lichaamscellen aantasten waardoor de huid sneller zal verouderen.

JOJOBA-OLIE:

Een redelijk lichte olie die makkelijk opgenomen wordt door de huid en zeer geschikt is voor de wat vettere huid omdat het de poriën niet verstopt en sebum (talg) als het ware oplost. Maar eigenlijk is deze olie voor elk huidtype geschikt. Door de relatieve hoge concentratie vitamine E en de afwezigheid van onverzadigde vetzuren kan je Jojoba-olie wel langer bewaren dan de meeste oliën. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Jojoba-olie ontstekingsremmend, bacterie dodend, en UV beschermend kan werken.